UU-vejledning

UU vejledning - Ungdommens uddannelsesvejledning

UU-vejlederens arbejde er især knyttet til de ældste årgange på skolen: 7. – 9. årgang.
Gennem forskellige vejledningsaktiviteter er målet, at den enkelte får et solidt grundlag for at træffe realistiske beslutninger om valg af ungdomsuddannelse. Et vigtigt element i vejledningen er, at den unge bliver bevidst om egne forudsætninger, muligheder og evner for at træffe et realistisk valg.

Følgende aktiviteter indgår i vejledningen:
•    Uddannelses- og erhvervsorientering
•    Vejledningssamtaler med elever i 8. og 9. årgang
•    Praktik for 8. og 9. årgang
•    Introduktionskurser – besøg på forskellige ungdomsuddannelser i 8. årgang
•    Foreløbig uddannelsesplan for 8. årgang
•    Frivillig brobygning for elever i 9. årgang, som er uafklarede i valg af ungdomsuddannelse
•    Deltagelse ved forældremøder i overbygningen
•    Uddannelsesplan og elektronisk tilmelding til 10. klasse og ungdomsuddannelserne for 9. årgang
•    Åbent hus og orienteringsmøder på ungdomsuddannelserne for forældrene og de unge.
•    Opsøgende vejledning af unge til det fyldte 18. år
•    Unge over 18 år, som har gennemført en ungdomsuddannelse har mulighed for at henvende sig, hvis de ønsker vejledning.
•    Kontakt til unge under 25 år, som ikke har en ungdomsuddannelse

UU-vejlederen er tilknyttet Jobcenter Viborg kommune

Billede af Kristian Højgaard-Hansen

Navn Kristian Højgaard-Hansen
Stilling UU vejleder
e-mail: khoe@jobcenterviborg.dk

UU-Viborgegnen

Jobcenter
Prinsens Allé 5
8800 Viborg
Tlf.: 87874444

Det er en god ide at søge vejledning på uddannelsesportalen http://www.ug.dk
Her kan bl.a. findes informationer om ungdomsuddannelser, videreuddannelse og jobs, samt informationer om andres erfaringer og gode råd og inspiration.